ADOLESCENŢA - TINI este o revistă bilingvă (româno-maghiară) realizată de elevii Colegiului Naţional „Arany János” Salonta, sub coordonarea profesoarelor Kiss Mária şi Zoe Nagy. Are o apariţie semestrială, primul număr fiind tipărit în decembrie 2002. Este în curs de apariţie numărul 16, numerele 9, 10, 11, 12, 13, 14 şi 15  au fost tipărite la EDITURA „VASILE GOLDIŞ” UNIVERSITY PRESS, tipografia Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad. Numerele 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 şi 15 se găsesc în format online la adresa:
http://www.didactic.ro/reviste

  1. A. Din punct de vedere al ariei de adresare şi al conţinutului revista ADOLESCENŢA – TINI, este o revistă de tip magazin (caleidoscop), oglindeşte complex întreaga activitate a Colegiului Naţional „Arany János”, prezintă un bogat documentar în toate sferele educaţiei, culturii şi cercetării.
  2. B. Din punct de vedere al formei de prezentare revista ADOLESCENŢA – TINI, este o revistă ce apare în format A4, color şi are numărul de pagini în jur de 40-50. Are o apariţie semestrială de obicei, dar au fost cazuri când au apărut şi 3 numere într-un an şcolar (un număr în semestrul I – de Crăciun şi Anul Nou şi două numere în semestrul II – de Paşti şi de sfârşit de an şcolar).
  3. C. După nivelul de învăţământ în care elevii şi cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, colectivul redacţional al revistei ADOLESCENŢA – TINI este format din 17 elevi de liceu, doi profesori coordonatori permanenţi şi doi, trei profesori colaboratori. Colectivul redacţional este coordonat de redactorul şef  Marieta Manolache, elevă în clasa a XII-a C şi de profesoarele Kiss Mária şi Zoe Nagy. În revistă apar şi articole scrise de elevi de gimnaziu, dar majoritatea articolelor este realizată de elevi de liceu.

      Începând cu numărul 11, decembrie 2006, revista Adolescenţa – Tini obţine codul ISSN 1842-5267 de la Biblioteca Naţională.
PREMII OBŢINUTE PÂNĂ ACUM
Revista ADOLESCENŢA – TINI în anul 2006 a participat la CONCURSUL NAŢIONAL DE REVISTE ŞCOLARE şi a obţinut la etapa judeţeană (luna mai 2006) locul V şi dreptul de participare la etapa naţională. La etapa naţională (luna iunie 2006) revista ADOLESCENŢA – TINI a obţinut TITLUL DE LAUREAT însoţit de o diplomă din partea MINISTERULUI EDUCAŢIEI ŞI CERCETĂRII.
În luna iunie, 2007, revista ADOLESCENŢA – TINI obţine premiul II la CONCURSUL REVISTELOR ŞCOLARE – FAZA JUDEŢEANĂ.
În luna iunie, 2008, revista ADOLESCENŢA – TINI obţine premiul II la CONCURSUL INTERJUDEŢEAN DE REVISTE ŞCOLARE – EDIŢIA A VIII-a, orgamizată în oraşul FOCŞANI, jud. Vrancea.
În luna iunie, 2008, revista ADOLESCENŢA – TINI obţine premiul I la CONCURSUL REVISTELOR ŞCOLARE – FAZA JUDEŢEANĂ şi dreptul de participare la etapa naţională.
În luna iunie, 2009, revista ADOLESCENŢA – TINI obţine premiul II la CONCURSUL REVISTELOR ŞCOLARE – FAZA JUDEŢEANĂ şi dreptul de participare la etapa naţională.

CONTACT REVISTA ADOLESCENŢA – TINI:
Persoanele de contact:

Adresa: Colegiul Naţional „Arany János”
415500, SALONTA, STR. REPUBLICII, NR.90
JUD. BIHOR, ROMÂNIA
Tel/fax: 0259-373448

E-mail: adolescentatini@yahoo.com