Biblioteca

Fondul de carte al bibliotecii însumeaza, în iulie 2009, 33.509 volume, reprezentând 50.031,51 lei. Din totalul volumelor, 26.146 sunt în limba româna, iar restul de 7.363 în alte limbi.

Fondul de carte al bibliotecii este structurat în opt mari clase, corespunzatoare principalelor domenii ale cunoasterii umane (generalitati, filosofie, religie si teologie, stiinte sociale, stiinte exacte, stiinte aplicate, arta si sport, lingvistica si literatura, geografie, istorie).

Elevii au acces în depozitul de carte doar însotiti de bibliotecarul scolii sau de un profesor, iar cartile, de regula, îi sunt aduse în sala de împrumut.

În anii: 2006, 2007, 2008 s-au primit alocatii bugetare foarte importante pentru dotarea bibliotecilor scolare, astfel ca, în prezent, exista peste 30 de volume / elev.

Tribuna învatamântului si România literara sunt revistele pe care elevii si profesorii le pot consulta la biblioteca, alaturi de enciclopedii din toate domeniile, dictionare enciclopedice în diferite limbi, carte stiintifica de ultima aparitie din diverse domenii: arta, informatica, tehnica, literatura, sport, muzica, istorie, religie etc.

Bibliotecar, Maria Ioja

Înapoi